Welcome to Rucăr...

 

Obiective turistice

SECTIUNE IN RECONSTRUCTIE

Loc plin de farmec si traditie, comuna Rucar se poate mandri cu numeroase obiective turistice, unele lasate de Dumnezeu sa incante vizitatorii sisa ii faca sa se reintoarca pe aceste meleaguri, altele create de oameni gospodari si dornici de a pune in valoare frumusetea zonei. Varful crucii, unul din cele mai frumoase puncte panoramice din judet, este locul in care orice persoana care ajunge in Rucar doreste sa urce pana la cruce fiind convins ca acolo va avea parte de un peisaj de poveste.

Darsta lui Nistorica

Valtoarea cu o instalatie mecanica actionata de forta apei,pentru prelucrarea sau spalarea tesaturilor din lana.Singura instalatie functionabila pe valea Dambovitei,cu o continuitate de 200ani.Instalatia,proprietate privata, are activitate non stop din Aprilie pana in Octombrie,la costuri modice.Desi nu este promovata de catre proprietar,darsta are o traditie indelungata si perpetuata "din gura in gura'.Ea face parte din obiectivele turistice ale ANTREC Arges

Casa memoriala Gheorghe Parnuta

Constructie datand din 1910;muzeu al cartii romanesti vechi si de etmografie musceleana.

Pensiuni Rucar

Rucăr - este centrul turistic cel mai insemnat din sudul zonei Rucar-Bran. Se afla intr-o depresiune tectonica fiind incadrat in est si vest de culmi ale muntilor Leaota si lezer-Papusa; colectie muzeistica cu caracter etnografic; Cheile Mari ale Dambovitei; relief carstic; centru etnofolcloric traditional; agroturism si punct de plecare in muntii vecini. Intalnim o varietate restransa de posibilitati de cazare in Rucar, vile, hoteluri, pensiuni, moteluri, campinguri.

Casa boiereasca Anastasescu

Gospodarie tipic musceleana construita in perioada 1870-1890:poarta inalta din lemn,cu stalpi sculptati;casa cu acoperis din sita;cu scari inguste si abrupta care duc la locuinta boierului(la mezanin),cu camari la dimisol,cu acareturi si livada.
Biserica ortodoxa Sf. Gheorghe
Monument de arhitectura religioasa de secol XVII,inscris in Catalogul monumentelor istorice;reabilitata prin fonduri UNESCO. Redeschisa in octombrie 2011.
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one